‫תעשייה ישראלית‬ ‫הניסיון מכריע‬ ‫דה-לוי - ייצור תחליפי חלב במחולה‬ ‫יוסי מלול - משק הבקר והחלב‬ ‫‪hmb-malul@icba.org.il‬‬ ‫שילוב של חקלאי, מפטם עגלים, עם ייצור ושיווק של תחליפי חלב להזנת יונקים, הוא כנראה שילוב אמין‬ ‫שבצד ההמלצות המסחריות נלוות גם המלצות מקצועיות מניסיון אישי - נתן דה-לוי ממושב מחולה‬ ‫בבקעת הירדן‬ ‫נתן דה לוי הוא היצרן הגדול של עגלי חלב בישראל - אותם עגלים‬ ‫שגדלים רק על תחליפי חלב, הבשר שלהם רך וטעים ויש לו ביקוש‬ ‫במסעדות אנינות טעם. בחווה המטופחת והאסתטית שמושב מחולה‬ ‫בבקעת הירדן, הוא מגדל כ-006,1 עגלי חלב בסככות סגורות ונקיות‬ ‫להפליא וכ-08 עגלים לפיטום רגיל בסככה פתוחה ומקובלת.‬ ‫כך צבר נתן ניסיון וידע רב בגידול יונקים ובשיטות ההזנה והממשק‬ ‫שלהם. תחילה הוא ייבא לצרכיו אבקת חלב מאירופה ובהמשך פתח קו‬ ‫ייצור גם לשיווק חיצוני, שהלך וגדל עם השנים.‬ ‫אורי המשווק, בני ונתן דה-לוי‬ ‫לנתן ולאורי יש כ-005,3 עגלים לגידול‬ ‫ הניסיון האישי, רב השנים, של דה-לוי‬‫בגידול יונקים והמגע הצמוד עם הקטנים‬ ‫והצרכים שלהם, מקרינים ידע ומקצועיות גם‬ ‫על פורמולות הייצור וגם על ההדרכות של‬ ‫הלקוחות‬ ‫נתן הוא יותר חקלאי ופחות איש מסחר מיומן. יחד עם רותי אשתו‬ ‫ובני, הבן הבכור, מלווים את הפעילות שמתפתחת בהתמדה. לאחרונה‬ ‫הפרידו בין הייצור לשיווק ונתן שיתף את אחיינו, אורי דה-לוי מכפר‬ ‫יהושע, שגם הוא מפטם עגלי חלב גדול מאוד (כ-005,1 ראש) שצרף את‬ ‫שיווק תחליפי החלב לסל המוצרים הגדול שהוא עוסק בשיווקם. נתן‬ ‫נשאר אחראי על פיטום העגלים ובני מנהל הייצור של התחליפים וגם‬ ‫מסייע בהגמעות אחר הצהריים.‬ ‫אורי, בעל ידע נרחב, הן בגידול העגלים והן בתהליך ייצור התחליפים,‬ ‫שאותו למד להכיר במסע ארוך במפעלי תעשייה בעולם.‬ ‫נתח השוק של דה-לוי מוערך בכ-%52 ולקוטן יש גם יתרונות.‬ ‫1. לנתן ולאורי יש כ-005,3 עגלים לגידול - הניסיון האישי, רב השנים,‬ ‫של דה-לוי בגידול יונקים והמגע הצמוד עם הקטנים והצרכים‬ ‫שלהם, מקרינים ידע ומקצועיות גם על פורמולות הייצור וגם על‬ ‫ההדרכות של הלקוחות.‬ ‫הכניסה לאולם הייצור - "הניסיון עושה את ההבדל"‬ ‫אפריל 0102‬ ‫משק הבקר והחלב 543‬ ‫27‬