‫מחלבות‬ ‫היצרנים במרכז‬ ‫מחלבת טרה‬ ‫יוסי מלול - משק הבקר והחלב‬ ‫‪hmb-malul@icba.org.il‬‬ ‫מחלבת טרה שייכת לשלישייה המובילה של משק החלב בישראל. בניצוחה של הנהלה חדשה היא פעילה‬ ‫מאוד בחזית רחבה ובכל התחומים. בשיווק היא מובילה בקביעת סטנדרטים חדשים של תחרות ויוזמת‬ ‫חדשנות בהרבה מוצרים. ביחס ליצרנים היא קובעת מתווה תקשורת חדש שעיקרו היצרנים במרכז -‬ ‫"הכול מתחיל בחלב מצוין" אינו רק כותרת אלא זה מתורגם לסדרה של פעולות שמעצימות את הקשר‬ ‫עם היצרנים לשיפור האיכות והכמות‬ ‫כל שבוע אנחנו יורדים ב-05-001 אלף ליטר ומשום כך, אנחנו מצמצמים‬ ‫מספר מוצרים באופן משמעותי - מפסידים במובהק פוטנציאל ייצור.‬ ‫ברמה שבועית חסרים לנו כ-000,005 ליטר חלב ואנחנו משוועים לכל‬ ‫ליטר נוסף".‬ ‫המחלבה עלתה בנפח המכירות ותופסת נתח שוק גדול יותר, מנהליה‬ ‫צופים המשך גידול ולשם כך הם זקוקים לחלב.‬ ‫לאהוד יש בעיה גם עם נושא השומן שמורגש בו מחסור גדול - "אין‬ ‫שומן, אין חמאה, אנחנו מתקשים בייצור שמנת לסוגיה ויש לנו חוסר‬ ‫מהותי בשוק - לחצנו לשינוי מדיניות התכנון כבר בסוף 9002".‬ ‫מחלבות בישראל נחשבות לבין הטובות בעולם - ברמה האנושית‬ ‫של העובדים, בטכנולוגיה המודרנית ובאיכות המוצרים שהן‬ ‫מייצרות. המחלבות הגדולות בישראל עברו תהליך של מודרניזציה‬ ‫שכלל השקעות עתק בשדרוג המחלבות ובניית אתרים חדשים.‬ ‫מחלבת שטראוס קנתה את מחלבת יטבתה ובנתה אתר חדש ומודרני‬ ‫באחיהוד. תנובה ביצעה ארגון מחדש של אתרי הייצור, סגרה מחלבות‬ ‫ישנות ובנתה את מחלבת אלון תבור שנחשבת לגדולה למשוכללת‬ ‫במזרח התיכון וכיום הכוח העולה הוא מחלבת טרה.‬ ‫ה‬ ‫לנוכח המחסור הגדול בחלב שאתה מתאר, האם‬ ‫זו גם תמונת המצב בכלל הענף? נניח שאתה‬ ‫המתכנן הלאומי, מה היית עושה אחרת?‬ ‫שאלה קשה להציב בפני מחלבה בינונית שנקנתה ב-4002 ומנהליה‬ ‫הפנימו בהדרגה את משטר התכנון בענף על כל מגבלותיו.‬ ‫קיים חוסר חלב מהותי, מלאים נמוכים של‬ ‫אבקה וחמאה, יש מעט מוצרים שאפשר‬ ‫להשתמש בהם באבקה משוחזרת. קבענו‬ ‫אסטרטגיה של שימוש בחלב טרי – "%001‬ ‫חלב טרי"‬ ‫ביום חם מאוד במהלך אוגוסט נפגשתי עם אהוד שבת, סמנכ"ל שרשרת‬ ‫האספקה בחברה שבהתלהבות רבה, סיפר על ההתארגנות החדשה של‬ ‫המחלבה ובמיוחד על השינוי הדרמתי ביחס ליצרנים ובניית מערכת‬ ‫חדשה שתמציתה - הכול מתחיל בחלב מצוין.‬ ‫מה מצב קליטת החלב בימים חמים אלה?‬ ‫פתחתי בשאלה רטורית - "קשה מאוד" משיב אהוד בנחרצות: קיים‬ ‫חוסר חלב מהותי, מלאים נמוכים של אבקה וחמאה, יש מעט מוצרים‬ ‫שאפשר להשתמש בהם באבקה משוחזרת. קבענו אסטרטגיה של‬ ‫שימוש בחלב טרי - "%001 חלב טרי" וכך כתוב בתווית שעל המוצרים,‬ ‫בצירוף תווית "חלב איכות טרה". אנחנו מצמצמים שימוש באבקות‬ ‫למינימום, כי בטרה מאמינים ששימוש מלא בחלב מביא לאיכות‬ ‫ולטעם מוצרים טובים יותר.‬ ‫מחלבת טרה שמה את היצרנים במרכז‬ ‫אוגוסט 0102‬ ‫משק הבקר והחלב 743‬ ‫02‬