מחלבות
היצרנים במרכז
מחלבת טרה
יוסי מלול - משק הבקר והחלב
hmb-malul@icba.org.il
מחלבת טרה שייכת לשלישייה המובילה של משק החלב בישראל. בניצוחה של הנהלה חדשה היא פעילה מאוד בחזית רחבה ובכל התחומים. בשיווק היא מובילה בקביעת סטנדרטים חדשים של תחרות ויוזמת חדשנות בהרבה מוצרים. ביחס ליצרנים היא קובעת מתווה תקשורת חדש שעיקרו היצרנים במרכז - "הכול מתחיל בחלב מצוין" אינו רק כותרת אלא זה מתורגם לסדרה של פעולות שמעצימות את הקשר עם היצרנים לשיפור האיכות והכמות
כל שבוע אנחנו יורדים ב-05-001 אלף ליטר ומשום כך, אנחנו מצמצמים מספר מוצרים באופן משמעותי - מפסידים במובהק פוטנציאל ייצור. ברמה שבועית חסרים לנו כ-000,005 ליטר חלב ואנחנו משוועים לכל ליטר נוסף". המחלבה עלתה בנפח המכירות ותופסת נתח שוק גדול יותר, מנהליה צופים המשך גידול ולשם כך הם זקוקים לחלב. לאהוד יש בעיה גם עם נושא השומן שמורגש בו מחסור גדול - "אין שומן, אין חמאה, אנחנו מתקשים בייצור שמנת לסוגיה ויש לנו חוסר מהותי בשוק - לחצנו לשינוי מדיניות התכנון כבר בסוף 9002". מחלבות בישראל נחשבות לבין הטובות בעולם - ברמה האנושית של העובדים, בטכנולוגיה המודרנית ובאיכות המוצרים שהן מייצרות. המחלבות הגדולות בישראל עברו תהליך של מודרניזציה שכלל השקעות עתק בשדרוג המחלבות ובניית אתרים חדשים. מחלבת שטראוס קנתה את מחלבת יטבתה ובנתה אתר חדש ומודרני באחיהוד. תנובה ביצעה ארגון מחדש של אתרי הייצור, סגרה מחלבות ישנות ובנתה את מחלבת אלון תבור שנחשבת לגדולה למשוכללת במזרח התיכון וכיום הכוח העולה הוא מחלבת טרה.
ה
לנוכח המחסור הגדול בחלב שאתה מתאר, האם זו גם תמונת המצב בכלל הענף? נניח שאתה המתכנן הלאומי, מה היית עושה אחרת?
שאלה קשה להציב בפני מחלבה בינונית שנקנתה ב-4002 ומנהליה הפנימו בהדרגה את משטר התכנון בענף על כל מגבלותיו.
קיים חוסר חלב מהותי, מלאים נמוכים של אבקה וחמאה, יש מעט מוצרים שאפשר להשתמש בהם באבקה משוחזרת. קבענו אסטרטגיה של שימוש בחלב טרי – "%001 חלב טרי"
ביום חם מאוד במהלך אוגוסט נפגשתי עם אהוד שבת, סמנכ"ל שרשרת האספקה בחברה שבהתלהבות רבה, סיפר על ההתארגנות החדשה של המחלבה ובמיוחד על השינוי הדרמתי ביחס ליצרנים ובניית מערכת חדשה שתמציתה - הכול מתחיל בחלב מצוין.
מה מצב קליטת החלב בימים חמים אלה?
פתחתי בשאלה רטורית - "קשה מאוד" משיב אהוד בנחרצות: קיים חוסר חלב מהותי, מלאים נמוכים של אבקה וחמאה, יש מעט מוצרים שאפשר להשתמש בהם באבקה משוחזרת. קבענו אסטרטגיה של שימוש בחלב טרי - "%001 חלב טרי" וכך כתוב בתווית שעל המוצרים, בצירוף תווית "חלב איכות טרה". אנחנו מצמצמים שימוש באבקות למינימום, כי בטרה מאמינים ששימוש מלא בחלב מביא לאיכות ולטעם מוצרים טובים יותר.
מחלבת טרה שמה את היצרנים במרכז
אוגוסט 0102
משק הבקר והחלב 743
02