‫גרשון גולדנברג‬ ‫‪Gershon@lachish.com‬‬ ‫תעשיות לכיש בעולם‬ ‫שוק מערבלי המזון בעולם הוא שוק תחרותי מאוד ומחייב פיתוח מתמיד ויצירתיות, שנותנים יתרון במאבק‬ ‫על החלטותיו של הרפתן. העובדה שבתעשיות לכיש משדרות מפתחים את הכלים בישראל, נותנת להם‬ ‫יתרון בזכות שדה הניסויים המצטיין שיש להם ברפת הישראלית‬ ‫השם המקצועי של "דייסה" לפרות מכונה "בליל".‬ ‫עם השנים השיטה השתכללה מאוד ומזה שנים נעשה שימוש במזונות‬ ‫בעלי ערך תזונתי גבוה לפרה מחד, ומאידך עושים שימוש בפסולת‬ ‫או בעודפים שונים, לדוגמה: לחם שנאפה ולא נמכר או עודפי ירקות‬ ‫בחקלאות. בתעשיית הבירה - גפת, מי גבינה ועוד מוצרים רבים אחרים.‬ ‫השם המקצועי לטכנולוגיה זו הינו ‪ - TMR - TOTAL MIX RATION‬מזון‬ ‫המכיל הכל.‬ ‫הכנת מנת המזון נעשית ע"י מערבל מזון המבצע שתי פעולות. חיתוך‬ ‫המזונות ארוכי הסיב לאורך של 6-01 ס"מ וערבוב המזון עד לרמת‬ ‫הומוגניות של למעלה מ-%99.‬ ‫כללי‬ ‫חברת תעשיות לכיש נוסדה בשנת 6591 כמסגרייה המספקת שירותי‬ ‫תחזוקה ותיקונים למיכון חקלאי באזור הדרום.‬ ‫החברה החלה את פעילותה במושב באר טוביה ובשנת 2891 הקימה את‬ ‫המפעל בשדרות והנפיקה את מניותיה לציבור, בבורסה לניירות ערך‬ ‫בתל-אביב. מוצרי החברה ידועים בעולם תחת המותג ‪( ,RMH‬שמות‬ ‫שלושת מייסדי החברה: רינגר, מריאש, חלפון).‬ ‫החברה ממוקדת בפיתוח, ייצור, מכירה ומתן שירות למערבלי מזון‬ ‫לרפתות, למפטמות, למרכזי מזון, קבלנים לחלוקת מזון ולהתאגדויות‬ ‫של רפתנים.‬ ‫מזה למעלה מעשור, רוב תוצרת החברה מיועד לייצוא, בשנים‬ ‫האחרונות למעלה מ- %09 מהמכונות המיוצרות נמכרות בחו"ל.‬ ‫מערבלי המזון של לכיש‬ ‫לכיש נכנסה לתחום מערבלי המזון בתחילת שנות השבעים, המערבל‬ ‫הראשון היה כלי נגרר ע"י טרקטור שכלל 3 שבלולים אופקיים. עם‬ ‫השנים פותחה הטכנולוגיה האופקית והחברה ייצרה מערבלים אופקיים‬ ‫עם 4 שבלולים בנפחים של מ-8 מ"ק ועד ל-03 מ"ק כלים נגררים וכלים‬ ‫סטטיים.‬ ‫בשנת 1891 המציאה החברה את הכלי הממונע עצמית הראשון בעולם‬ ‫וכינויו היה סלף ‪ ,RMH 500C‬בנפח של כ-41 מ"ק. החברה לא רשמה‬ ‫מזה למעלה מעשור, רוב תוצרת החברה‬ ‫מיועד לייצוא, בשנים האחרונות למעלה‬ ‫מ- %09 מהמכונות המיוצרות נמכרות בחו"ל‬ ‫התפתחות מערבלי המזון בעולם‬ ‫אנחנו, בני האדם אוכלים ללא חשיבה מעמיקה את כל אבות המזון,‬ ‫בכמויות הנחוצות לספק את האנרגיה הדרושה לגוף כדי להתקיים.‬ ‫אם נאכל יתר על המידה, נעלה במשקל. אם נאכל פחות מאשר גופנו‬ ‫צורך, נרזה ואולי אף נחלה. באם נאכל את מה שגופנו צריך, יש סבירות‬ ‫גבוהה, שנשמור על משקל גוף נכון, נהיה אנרגטיים, בריאים ונאריך‬ ‫ימים - אנו שומרים על איזון בין כמות האנרגיה שאנו אוכלים לכמות‬ ‫האנרגיה שאנו צורכים.‬ ‫לפני כ-07 שנה יושם רעיון זה בתחום האבסת פרות. נעשה ניתוח‬ ‫של צורכי האכילה של הפרות והוכנה מנת מזון שכללה מספר סוגי‬ ‫מזונות, מזונות אלו עורבבו כך שהפכו ל"דייסה", באופן שהפרה לא‬ ‫יכלה להפריד בין סוגי המזונות, לאכול את המזון הטעים יותר ולא‬ ‫לאכול את הפחות טעים.‬ ‫הסלף הראשון שיוצר בעולם‬ ‫אוגוסט 0102‬ ‫משק הבקר והחלב 743‬ ‫67‬