גרשון גולדנברג
Gershon@lachish.com
תעשיות לכיש בעולם
שוק מערבלי המזון בעולם הוא שוק תחרותי מאוד ומחייב פיתוח מתמיד ויצירתיות, שנותנים יתרון במאבק על החלטותיו של הרפתן. העובדה שבתעשיות לכיש משדרות מפתחים את הכלים בישראל, נותנת להם יתרון בזכות שדה הניסויים המצטיין שיש להם ברפת הישראלית
השם המקצועי של "דייסה" לפרות מכונה "בליל". עם השנים השיטה השתכללה מאוד ומזה שנים נעשה שימוש במזונות בעלי ערך תזונתי גבוה לפרה מחד, ומאידך עושים שימוש בפסולת או בעודפים שונים, לדוגמה: לחם שנאפה ולא נמכר או עודפי ירקות בחקלאות. בתעשיית הבירה - גפת, מי גבינה ועוד מוצרים רבים אחרים. השם המקצועי לטכנולוגיה זו הינו - TMR - TOTAL MIX RATIONמזון המכיל הכל. הכנת מנת המזון נעשית ע"י מערבל מזון המבצע שתי פעולות. חיתוך המזונות ארוכי הסיב לאורך של 6-01 ס"מ וערבוב המזון עד לרמת הומוגניות של למעלה מ-%99.
כללי
חברת תעשיות לכיש נוסדה בשנת 6591 כמסגרייה המספקת שירותי תחזוקה ותיקונים למיכון חקלאי באזור הדרום. החברה החלה את פעילותה במושב באר טוביה ובשנת 2891 הקימה את המפעל בשדרות והנפיקה את מניותיה לציבור, בבורסה לניירות ערך בתל-אביב. מוצרי החברה ידועים בעולם תחת המותג ( ,RMHשמות שלושת מייסדי החברה: רינגר, מריאש, חלפון). החברה ממוקדת בפיתוח, ייצור, מכירה ומתן שירות למערבלי מזון לרפתות, למפטמות, למרכזי מזון, קבלנים לחלוקת מזון ולהתאגדויות של רפתנים. מזה למעלה מעשור, רוב תוצרת החברה מיועד לייצוא, בשנים האחרונות למעלה מ- %09 מהמכונות המיוצרות נמכרות בחו"ל.
מערבלי המזון של לכיש
לכיש נכנסה לתחום מערבלי המזון בתחילת שנות השבעים, המערבל הראשון היה כלי נגרר ע"י טרקטור שכלל 3 שבלולים אופקיים. עם השנים פותחה הטכנולוגיה האופקית והחברה ייצרה מערבלים אופקיים עם 4 שבלולים בנפחים של מ-8 מ"ק ועד ל-03 מ"ק כלים נגררים וכלים סטטיים. בשנת 1891 המציאה החברה את הכלי הממונע עצמית הראשון בעולם וכינויו היה סלף ,RMH 500Cבנפח של כ-41 מ"ק. החברה לא רשמה
מזה למעלה מעשור, רוב תוצרת החברה מיועד לייצוא, בשנים האחרונות למעלה מ- %09 מהמכונות המיוצרות נמכרות בחו"ל
התפתחות מערבלי המזון בעולם
אנחנו, בני האדם אוכלים ללא חשיבה מעמיקה את כל אבות המזון, בכמויות הנחוצות לספק את האנרגיה הדרושה לגוף כדי להתקיים. אם נאכל יתר על המידה, נעלה במשקל. אם נאכל פחות מאשר גופנו צורך, נרזה ואולי אף נחלה. באם נאכל את מה שגופנו צריך, יש סבירות גבוהה, שנשמור על משקל גוף נכון, נהיה אנרגטיים, בריאים ונאריך ימים - אנו שומרים על איזון בין כמות האנרגיה שאנו אוכלים לכמות האנרגיה שאנו צורכים. לפני כ-07 שנה יושם רעיון זה בתחום האבסת פרות. נעשה ניתוח של צורכי האכילה של הפרות והוכנה מנת מזון שכללה מספר סוגי מזונות, מזונות אלו עורבבו כך שהפכו ל"דייסה", באופן שהפרה לא יכלה להפריד בין סוגי המזונות, לאכול את המזון הטעים יותר ולא לאכול את הפחות טעים.
הסלף הראשון שיוצר בעולם
אוגוסט 0102
משק הבקר והחלב 743
67