משוט בעולם
תערוכת סיאל 0102
בנג'יו – משקי בית שאן, מנהל הסחר
bengio@shan.co.il
תערוכת סיאל 0102 נערכה בפריז בין התאריכים 71-12 לאוקטובר. בתערוכה הציגו 007,5 מציגים מכל העולם. ביקרו בה כ-000,051 איש מ-581 מדינות שונות. התערוכה נערכת אחת לשנתיים בוויליפוינט שבפרברי פריז, לסרוגין עם תערוכת אנוגה שבקלן ונחשבת לתערוכת המזון המובילה בעולם. ביקור בתערוכה הוא חוויה מעשירה מקצועית ואישית ומהווה הלם תרבותי לכל הנכנס בשערי מרכז התערוכות
תערוכת סיאל
כי ההתעניינות גדולה ויש לקוות כי תניב עסקים חדשים. ציון לשבח קיבל הדוכן של גן שמואל מזון שהיה גדול ופעיל מאוד, כיאה לחברה המגלגלת מחזור של מעל 006 מיליון ₪. השנה התארגנה משלחת בת 22 איש מקיבוצי הצפון ובהם מנהלי ענף המזון, אקונומים ומובילי דעה בתחום. המשלחת אורגנה על ידי דבורה ארנון, מנהלת הסחר במשקי עמק יזרעאל. התערוכה כללה 9 אולמות תצוגה ענקיים, חלקם עסקו בתחומים מוגדרים (בשר, חלב, מזון קפוא ומצונן, מזון גורמה, ציוד תעשייתי) וחלקם בחלוקה לפי ארצות: נציגות מכובדת הייתה לסין ולתאילנד, למדינות דרום אמריקה ולקנדה. ראוי במיוחד לציון היה הדוכן של תורכיה שהתפרש על כחצי אולם וכלל מגוון תחומים רחב: מים מינרלים, פיצוחים, תבלינים ועוד. התערוכה מהווה הזדמנות עסקית למציגים, לקשור קשרים עם ספקים, לקוחות ומפיצים מכל חלקי העולם. חלק מהחברות ערכו גם אירועי יח"צנות, חילקו חומר פרסומי וטעימות ממוצריהם. לישראלים זוהי הזדמנות ייחודית לפגוש יצרנים מסוריה, מלבנון וממדינות ערב אחרות וגם לטעום ממוצריהם. הנציגות הישראלית בתערוכה הייתה דלה ביותר. רוב המציגים השתתפו בדוכן בחסות מכון הייצוא הישראלי, ביניהן תעשיות בית אל, זן לכל, קבוצת יבנה מוצרי מזון, תבליני טעם וריח, טחינה אל ארז ועוד. מציגים בודדים כמו גן שמואל, ארן נחשון, תה ויסוצקי, טחינה הנסיך ופרי גליל, בחרו להציג בדוכן עצמאי. המציגים העידו
מגמות בענף המזון העולמי
ביקור בתערוכה מהווה הזדמנות פז ללמוד את המגמות החדשות והמתחדשות בענף המזון. מגמת הנוחות נמשכת, מתעצמת ובגדול. אריזות לצריכה מידית ( ,)to goמוצרים המיועדים לבישול באריזה עצמה (בשר ודגים בתבלינים וברוטב) או המוצר - Bretzel Burgrardאריזה של 02 לחמניות ביס עם המבורגר וגבינה (לא מיועד לשוק בישראל...) להכנה במיקרוגל. גם מגמת הבריאות מתמידה עם דגש על מזון מועשר בוויטמינים ובמינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ועוד, הורדת כמות המלח, השומן והסוכר במוצרים, תווית נקייה (ללא מספרי ,Eתוספי מזון סינטטיים ומיעוט רכיבים). דגש חזק ניתן על האריזה, העיצוב, התחכום והשימושיות. בקבוקים עם קרום אל-חזור המונע שפיכה, פתיחה קלה, אפשרויות מחזור. האריזות הולכות וקטנות. העולם עובר מאריזות חיסכון גדולות לאריזות קטנות
בנג'יו ליד הזוכה בנקניק הכי גדול
שלט התערוכה
פברואר 1102
משק הבקר והחלב 053
68