‫משוט בעולם‬ ‫תערוכת סיאל 0102‬ ‫בנג'יו – משקי בית שאן, מנהל הסחר‬ ‫‪bengio@shan.co.il‬‬ ‫תערוכת סיאל 0102 נערכה בפריז בין התאריכים 71-12 לאוקטובר. בתערוכה הציגו 007,5 מציגים מכל‬ ‫העולם. ביקרו בה כ-000,051 איש מ-581 מדינות שונות. התערוכה נערכת אחת לשנתיים בוויליפוינט‬ ‫שבפרברי פריז, לסרוגין עם תערוכת אנוגה שבקלן ונחשבת לתערוכת המזון המובילה בעולם. ביקור‬ ‫בתערוכה הוא חוויה מעשירה מקצועית ואישית ומהווה הלם תרבותי לכל הנכנס בשערי מרכז התערוכות‬ ‫תערוכת סיאל‬ ‫כי ההתעניינות גדולה ויש לקוות כי תניב עסקים חדשים. ציון לשבח‬ ‫קיבל הדוכן של גן שמואל מזון שהיה גדול ופעיל מאוד, כיאה לחברה‬ ‫המגלגלת מחזור של מעל 006 מיליון ₪.‬ ‫השנה התארגנה משלחת בת 22 איש מקיבוצי הצפון ובהם מנהלי ענף‬ ‫המזון, אקונומים ומובילי דעה בתחום. המשלחת אורגנה על ידי דבורה‬ ‫ארנון, מנהלת הסחר במשקי עמק יזרעאל.‬ ‫התערוכה כללה 9 אולמות תצוגה ענקיים, חלקם עסקו בתחומים‬ ‫מוגדרים (בשר, חלב, מזון קפוא ומצונן, מזון גורמה, ציוד תעשייתי)‬ ‫וחלקם בחלוקה לפי ארצות: נציגות מכובדת הייתה לסין ולתאילנד,‬ ‫למדינות דרום אמריקה ולקנדה. ראוי במיוחד לציון היה הדוכן של‬ ‫תורכיה שהתפרש על כחצי אולם וכלל מגוון תחומים רחב: מים‬ ‫מינרלים, פיצוחים, תבלינים ועוד.‬ ‫התערוכה מהווה הזדמנות עסקית למציגים, לקשור קשרים עם ספקים,‬ ‫לקוחות ומפיצים מכל חלקי העולם. חלק מהחברות ערכו גם אירועי‬ ‫יח"צנות, חילקו חומר פרסומי וטעימות ממוצריהם. לישראלים זוהי‬ ‫הזדמנות ייחודית לפגוש יצרנים מסוריה, מלבנון וממדינות ערב אחרות‬ ‫וגם לטעום ממוצריהם.‬ ‫הנציגות הישראלית בתערוכה הייתה דלה ביותר. רוב המציגים‬ ‫השתתפו בדוכן בחסות מכון הייצוא הישראלי, ביניהן תעשיות בית‬ ‫אל, זן לכל, קבוצת יבנה מוצרי מזון, תבליני טעם וריח, טחינה אל‬ ‫ארז ועוד. מציגים בודדים כמו גן שמואל, ארן נחשון, תה ויסוצקי,‬ ‫טחינה הנסיך ופרי גליל, בחרו להציג בדוכן עצמאי. המציגים העידו‬ ‫מגמות בענף המזון העולמי‬ ‫ביקור בתערוכה מהווה הזדמנות פז ללמוד את המגמות החדשות‬ ‫והמתחדשות בענף המזון.‬ ‫מגמת הנוחות נמשכת, מתעצמת ובגדול. אריזות לצריכה מידית‬ ‫(‪ ,)to go‬מוצרים המיועדים לבישול באריזה עצמה (בשר ודגים בתבלינים‬ ‫וברוטב) או המוצר ‪ - Bretzel Burgrard‬אריזה של 02 לחמניות ביס עם‬ ‫המבורגר וגבינה (לא מיועד לשוק בישראל...) להכנה במיקרוגל.‬ ‫גם מגמת הבריאות מתמידה עם דגש על מזון מועשר בוויטמינים‬ ‫ובמינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ועוד, הורדת כמות המלח,‬ ‫השומן והסוכר במוצרים, תווית נקייה (ללא מספרי ‪ ,E‬תוספי מזון‬ ‫סינטטיים ומיעוט רכיבים).‬ ‫דגש חזק ניתן על האריזה, העיצוב, התחכום והשימושיות. בקבוקים עם‬ ‫קרום אל-חזור המונע שפיכה, פתיחה קלה, אפשרויות מחזור. האריזות‬ ‫הולכות וקטנות. העולם עובר מאריזות חיסכון גדולות לאריזות קטנות‬ ‫בנג'יו ליד הזוכה בנקניק הכי גדול‬ ‫שלט התערוכה‬ ‫פברואר 1102‬ ‫משק הבקר והחלב 053‬ ‫68‬