‫רמי הרשמן מכייל המדים‬ ‫יוסי מלול - משק הבקר והחלב‬ ‫‪hmb-malul@icba.org.il‬‬ ‫כוונון עדין‬ ‫מדי החלב שלנו שעל בסיסם אנחנו בוחנים את ביצועי הפרות זקוקים לכיול, אחת לתקופה, כדי להבטיח‬ ‫שהתוצאות אמינות וניתן לקבל החלטות נכונות‬ ‫את רוב מכוני החליבה הוא מצליח לסיים בביקור אחד, אך במכונים‬ ‫גדולים הוא נאלץ לבוא פעמיים. הרפתן נדרש להכין את המכון על פי‬ ‫הוראות היצרן וזה שונה מחברה לחברה.‬ ‫מי הרשמן מקיבוץ המעפיל הוא האחראי על המשימה של חריש‬ ‫כל משקי הביקורת וביצוע כיול מדי החלב.‬ ‫"מד החלב רושם שהפרה נתנה 01 ק"ג, האם זה 01 או אולי 21 או שמא‬ ‫8 בלבד. אני בודק ש-01 זה 01 עם אפשרות סטייה של %55.3 למעלה‬ ‫ולמטה. - בשונה מזה, המד פסול לביקורת חלב וזה על פי דרישות‬ ‫‪ ICAR‬ארגון ביקורת החלב הבין-לאומי. כבר הגעתי לרפתות שבהן‬ ‫המדים זייפו ב-%04-%06".‬ ‫וכך מבקר רמי ברפתות, על פי סדר שהוא קובע לעצמו מניסיונו הרב,‬ ‫נותן התראה מספקת לרפתן ומבקש ממנו לבצע הכנות כדי שהכיול‬ ‫יצליח. מגיע למכון שעה לפני החליבה כדי להכין את הציוד הנחוץ,‬ ‫ממספר את העמדות במספר רץ: "לא עושה את כל המכון בבת אחת‬ ‫אלא מתחיל בחצי, צריך להיות רגוע ולא למהר. הדיוק חשוב מאוד‬ ‫ויש להוציא את כל החלב מהמד ומהכד בשקילה כדי להגיע לתוצאות‬ ‫נכונות מאוד".‬ ‫רמי מצליח להגיע לרפת שיתופית אחת ל-81 חודשים ולרפת משפחתית‬ ‫בכל 42 חודשים עם חודשיים סטייה. על פי התקן הבין-לאומי הוא צריך‬ ‫לכייל בכל שנה.‬ ‫ר‬ ‫רמי מצליח להגיע לרפת שיתופית אחת ל-81‬ ‫חודשים ולרפת משפחתית בכל 42 חודשים‬ ‫עם חודשיים סטייה‬ ‫רמי מפרגן לציוד החברות - "המדים של כל החברות טובים ועובדים‬ ‫כראוי ואם מתחזקים טוב אז אין בעיות.‬ ‫התקלות השכיחות הן:‬ ‫• לא מבצעים ניקוי ראוי של חומצה על פי הוראות היצרן.‬ ‫• לא מנקים את החריר בקומץ.‬ ‫• שוכחים להחליף דיאפרגמות.‬ ‫• לאחר החלפת ציוד או שדרוג, לא מכינים את הקמצים.‬ ‫דודו שרעבי מסייע בהכנת מכון חליבה שיתופי - עין חרוד מאוחד‬ ‫רכב הכיול של רמי מלא בכל טוב‬ ‫אפריל 1102‬ ‫משק הבקר והחלב 153‬ ‫03‬