רמי הרשמן מכייל המדים
יוסי מלול - משק הבקר והחלב
hmb-malul@icba.org.il
כוונון עדין
מדי החלב שלנו שעל בסיסם אנחנו בוחנים את ביצועי הפרות זקוקים לכיול, אחת לתקופה, כדי להבטיח שהתוצאות אמינות וניתן לקבל החלטות נכונות
את רוב מכוני החליבה הוא מצליח לסיים בביקור אחד, אך במכונים גדולים הוא נאלץ לבוא פעמיים. הרפתן נדרש להכין את המכון על פי הוראות היצרן וזה שונה מחברה לחברה. מי הרשמן מקיבוץ המעפיל הוא האחראי על המשימה של חריש כל משקי הביקורת וביצוע כיול מדי החלב. "מד החלב רושם שהפרה נתנה 01 ק"ג, האם זה 01 או אולי 21 או שמא 8 בלבד. אני בודק ש-01 זה 01 עם אפשרות סטייה של %55.3 למעלה ולמטה. - בשונה מזה, המד פסול לביקורת חלב וזה על פי דרישות ICARארגון ביקורת החלב הבין-לאומי. כבר הגעתי לרפתות שבהן המדים זייפו ב-%04-%06". וכך מבקר רמי ברפתות, על פי סדר שהוא קובע לעצמו מניסיונו הרב, נותן התראה מספקת לרפתן ומבקש ממנו לבצע הכנות כדי שהכיול יצליח. מגיע למכון שעה לפני החליבה כדי להכין את הציוד הנחוץ, ממספר את העמדות במספר רץ: "לא עושה את כל המכון בבת אחת אלא מתחיל בחצי, צריך להיות רגוע ולא למהר. הדיוק חשוב מאוד ויש להוציא את כל החלב מהמד ומהכד בשקילה כדי להגיע לתוצאות נכונות מאוד". רמי מצליח להגיע לרפת שיתופית אחת ל-81 חודשים ולרפת משפחתית בכל 42 חודשים עם חודשיים סטייה. על פי התקן הבין-לאומי הוא צריך לכייל בכל שנה.
ר
רמי מצליח להגיע לרפת שיתופית אחת ל-81 חודשים ולרפת משפחתית בכל 42 חודשים עם חודשיים סטייה
רמי מפרגן לציוד החברות - "המדים של כל החברות טובים ועובדים כראוי ואם מתחזקים טוב אז אין בעיות. התקלות השכיחות הן: • לא מבצעים ניקוי ראוי של חומצה על פי הוראות היצרן. • לא מנקים את החריר בקומץ. • שוכחים להחליף דיאפרגמות. • לאחר החלפת ציוד או שדרוג, לא מכינים את הקמצים.
דודו שרעבי מסייע בהכנת מכון חליבה שיתופי - עין חרוד מאוחד
רכב הכיול של רמי מלא בכל טוב
אפריל 1102
משק הבקר והחלב 153
03