יום שני 29 דצמבר 2008
שלום חברים
הנידון: מקדמים חדשים לשומן וחלבון בנוסחת תשלום (חמ"מ תשלום)
החל מתאריך 01/01/2009 יש שינוי קל במקדמי נוסחת החמ"מ לתשלום. היחס בין שומן לחלבון יהיה: 27.5 : 72.5.
אחוז שומן סטנדרטי בליטר יהיה 3.702, אחוז חלבון סטנדרטי בליטר 3.283.
אחוז שומן סטנדרטי בק"ג יהיה 3.587, אחוז חלבון סטנדרטי בק"ג 3.181.
בנוסף לכך יהיה תשלום של 10% בעבור הנוזלים.
סף שומן: מחיר מלא לשומן עד ערך סף של 3.80% בליטר חלב, (בק"ג – 3.682%) אחוז שומן
מעל ערך הסף יקבל מחיר בינ"ל השווה ל-0.4627 מהמחיר המלא.
המקדמים:
תכונה | מקדם ישן | מקדם חדש |
ק"ג חלב | 0.1 | 0.1 |
ק"ג שומן | 7.62488 | 7.51628 |
ק"ג חלבון | 20.10195 | 19.81564 |
יחס חלבון שומן | 72.5 : 27.5 | 72.5 : 27.5 |
יחס מקדמים בתשלום | 2.636 | 2.636 |
סף שומן | 3.779 | 3.682 |
מקדם שומן מעל 3.682% | 0.5766*מקדם שומן | 0.4627*מקדם שומן |
מקדמי חמ"מ נכונים עד 3.682 אחוז שומן, מעל המקדם שווה: 0.4627*7.51628 = 3.4778 .
נוסחא מקוצרת לחישוב תרומת השומן לחמ"מ:
X1*f –(X1-X2)* (abs(f-s)+(f-s))/2
כאשר:
f – ק"ג שומן פרה (%שומן בפועל כפול ק"ג חלב)
s – ק"ג שומן לפי סף. (%שומן סף כפול ק"ג חלב)
X1 – מקדם שומן רגיל, 7.51628
X2– מקדם שומן מעל סף, 3.4778.
abs – ערך מוחלט
אפרים עזרא