חומר משמר – אינו מונע קלקול חלב בטמפרטורות גבוהות – שירלי לגזיאל

כמידי שנה, בחודשי הקיץ, נשלחים למעבדה ארגזי ביקורת חלב עם דגימות מקולקלות שאינן מאפשרות את בדיקתן במכשירי הבדיקה של המעבדה. עובדה זו מאלצת ביצוע ביקורת חלב חוזרת.

הסיבות העיקריות לתופעה זו הינן:

  • אי ערבוב של דוגמאות החלב עם החומר המשמר
  • אי הקפדה על שמירת טמפרטורה נאותה של דוגמאות החלב בין חליבות ולאחר ביצוע הביקורת

חומר המשמר המסופק ע"י המעבדה מגיע בטבליות ותפקידו לעכב את היווצרות החיידקים ובכך למנוע את התגבנות החלב עד להגעת דגימות החלב לבדיקה במעבדה.

עפ"י הוראות היצרן הטמפרטורה המירבית לשמירת הדוגמאות עם חומר משמר הינה C25º. בטמפרטורה הגבוהה מטמפרטורה זו, חומר המשמר אינו מסוגל לבצע את עבודתו והתוצאה היא התגבנות.

לכן, מומלץ מאוד לשמור את החלב בקירור בין חליבות ובסיום הביקורת.

בנוסף, יש לפעול על פי הנחיות הדיגום:

  • הוספת טבליה אחת של חומר משמר לכל כוס דגימה
  • המתנה של 10 דקות עד התמוססות הטבליה בדגימת החלב
  • ערבוב כוס הדגימה עד לקבלת צבע כתום בהיר אחיד

 

צוות המעבדה מאחל לכולם קיץ מהנה ובריא