רמות תאים סומטיים, אחוזי שומן ואחוזי חלבון במשלוחי חלב
כבכל שנה אנו בהתאחדות מסכמים את השנה החולפת, אז עד יציאת החוברת קצת נתונים והפעם משלוחי החלב.
בדיקה ואבחון טיפולים מקומיים מעשיים וסביבתיים בזבל המדרכים ברפת החלב
סיכום ניסוי הצנעת זבל בסככות הרביצה חוף השרון
שימוש בתוצרי הלוואי של כותנה להזנת בקר לחלב
צמח הכותנה )Gossypium )הוא מרכיב מרכזי בסל גידולי השדה בארץ. הכותנה מהווה חומר גלם בתעשיית הטקסטיל, אך תוצרי הלוואי שלה משמשים להזנת בקר וצאן במגוון צורות: גרעיני כותנה, כוספת כותנה, קליפות כותנה, קש כותנה ואף פסולת מנפטה. בדפון זה נציג מידע שימושי לרפת החלב בנוגע לערכם התזונתי של המזונות השונים, המופקים מצמח הכותנה, ולאופן השימוש בהם.
השוואה של גורמים המשפיעים על ביצועי ייצור, רבייה, ורווחת הפרה בסככה מרחבית וסככה כוללת בנגב המערבי בעונת הקיץ. יניב לבון, יואב שעני, עירא פלך, הלל מלכה
ביצועי הייצור והפוריות של הפרות קשורים באופן ישיר לרווחתן ולאופן ההתמודדות של כל רפת ורפת עם הצינון בעונת הקיץ. מחקר זה בא לבחון הבדלים שונים בשיכון הפרות תוך התייחסות הן לביצועי הפרות והן לנושא הטיפול בשפכים.
ביצוע בדיקות הריון מוקדם בחלב והשפעתן על רווחת פרה וביצועי רבייה בהשוואה לבדיקות הריון רקטליות 40 עד 45 ימים לאחר ההזרעה
בדיקות הריון בחלב נמצאות בשימוש בישראל בשנתיים האחרונות כאשר בשנה האחרונה ישנה עליה גדולה בשימוש. לאחרונה ביצענו עבודה הבוחנת את השימוש בבדיקות הריון בחלב בשני מועדים שונים לאחר ההזרעה (28
לצפיה בהקלטת הזום הענפי: הארכת הסכם החלב ועלית מחיר המטרה
לצפייה בהקלטת הזום, לחצו בבקשה כאן:
לוח פרים – דצמבר 2022
הלוח הנוכחי הוא "לוח חורף", ומכאן חזרתם של מספר פרים בעלי נתונים גנטים גבוהים, אולם זרמתם פורייה פחות משאר הפרים. פרים אלו הוגבלו לשימוש עד הזרעה 2 בלבד - סלוקי ואילטון. לפרים אלו נוספו גם איזג, רוסריו ודאדון עם הגבלת שימוש לפי מספר ההזרעה.
להורדת הלוח-פרים, לחצו בבקשה כאן
סקירת לוח פרים – אוגוסט 2022 – יואל זרון, שיאון
תקופת פעילותו של לוח הפרים הנוכחי תהיה בעיקר בתקופת המעבר של הסתיו, תקופה בה תמיד מדדי הפוריות יורדים לאחר "חום יולי-אוגוסט" הישראלי. מכאן, שנבחרו פרים נבחנים שפוריות זרמתם היא בממוצע ומעלה, ונוספו עוד פרים בעלי פוריות זרמה גבוהה, לפתרונות הזרעה לפרות ועגלות מעבר להזרעות 1-3 . פרים נבחנים בעלי חמ"מ גבוה, אולם בפוריות זרמה לא טובה, הוצאו ואינם נוכחים בלוח זה – סלוקי, גוגל, אילטון.שנתון 2017 סיים את המבחן, מכלל ה- 45 עגלים שהזריעו, נמצאו 3 פרים שהופיעו בלוח האחרון עם מספר קטן של בנות ואילו בלוח הנוכחי, מופיעים עם מספר מאות של בנות ומבחנם גבוה ויפה: סרג', אכילס וגייק. פר נוסף מהשנתון, ביורן, עלה לרמת לוח הפרים אולם לא קיבל אישור בשל נתוני שיפוט גופני נמוכים, סימן לחשיבות התכונות הללו למרות שאינן נמצאות באינדקס הטיפוח שלנו. סה"כ 6 פרים משנתון 2017 הגיעו לחמ"מ בינוני עד גבוה ואנו מחכים לתחילת התוצאות של . שנתון 2018
מידע על לוח פרים
שימו לב! פרסום לוח הפרים, תחילת שימוש בזרמות הלוח וקבלת קבצי הגנטיקה החדשה ברפתות. נדחה ביום ויהיה ב: 14 לאפריל, יום חמישי.
ספירה לאחור – אירוע פה וטלפיים – עדר בקר לבשר של מושב קשת, במרעה דרומית-מזרחית למושב קשת / תל פארס – הודעה שלישית
ד"ר בוריס אבן טוב, מנהל לשכה וטרינרית גליל גולן, דיווח, כי החל מיום - - 18.1.2023 אין סימנים קליניים פעילים של מחלת הפה והטלפיים, בעדר בקר לבשר של מושב קשת, במרעה דרומית מזרחית למושב קשת / תל פארס. - אי לכך, החל מיום - 8.1.2023 החלה ספירה לאחור
מחלת הפה והטלפיים בעדר בקר לבשר, של מושב קשת – הודעה שנייה
מדוגמאות שהגיעו היום, ה- 16.1.2023, לבדיקה במעבדת המכון הווטרינרי, אובחנה מחלת הפה והטלפיים תוצאות חיוביות ב- PCR , בעדר בקר לבשר, של מושב קשת, במרעה דרומית מזרחית למושב קשת / תל פארס. העדר מונה - 920 ראשי בקר (אמהות). סימני מחלה נצפו בראש בקר אחד בקבוצה המונה כ- 140 ראש. העדר כולו חוסן בספטמבר 2022 . הוטל הסגר. הוגדר אזור התפרצות ברדיוס 3 ו- 10 ק"מ מסביב למוקד והוטל הסגר. מצ"ב מפה ותצלום אוויר של אזור ההסגר, כולל רשימת הישובים עם משקי בעלי חיים בתחום ההסגר.אנא זכרו מקרי מוות פתאומיים בשגר עלולים להיות הביטוי הקליני היחיד לפה –וטלפיים, גם בעדרים מחוסנים. בכל מקרה של חשד למחלת הפה והטלפיים או תמותה חריגה בעדר יש לפנות ללשכה הווטרינרית הקרובה. דיגום ומשלוח הדגימות בחשד למחלת הפה והטלפיים יעשה על ידי עובדי השירותים הווטרינריים בשדה. להזכירכם, מחלת הפה והטלפיים לא פוגעת בבני אדם, אך יכולה להיות מועברת על ידי בני אדם. לכן רצוי להמנע מהגעה לא נחוצה לרפתות ודירים.
חשד למחלת הפה והטלפיים בעדר בקר לבשר של מושב קשת – הודעה ראשונה
מדיווח מיום חמישי, ה-12.1.2023, מד"ר בוריס אבן-טוב, מנהל לשכה וטרינרית גליל-גולן, דווח על חשד למחלת הפה והטלפיים, בראש בקר אחד, השייך למושב קשת, ונמצא במרעה דרומית-מזרחית למושב קשת / אזור תל פארס.החומר הועבר לבדיקה במכון הווטרינרי.
מיקובקטריום שחפתי בפרה מרפת בקיבוץ יזרעאל
ממצא חשוד מפרה שנשחטה בבית-מטבחיים, הובא חומר לבדיקה במכון הווטרינרי (איברים פנימיים). בבדיקת PCR נמצאה חיובית ל-MTBC. החומר נשלח גם למעבדה המרכזית למיקובקטריה באבו-כביר, לאימות והגדרה.
ספירה לאחור פה וטלפיים – בעדר בקר לבשר של קיבוץ אורטל – במרעה באיזור אלוני הבשן – הודעה שלישית
ד"ר בוריס אבן-טוב, מנהל לשכה וטרינרית גליל-גולן, דיווח, כי החל מיום 2023.1.9 אין סימנים קליניים פעילים של מחלת הפה והטלפיים, בעדר בקר לבשר, של קיבוץ אורטל, במרעה באיזור אלוני הבשן. אי-לכך, החל מיום 2023.1.9 החלה ספירה לאחור.
ספירה לאחור פה וטלפיים – אזור בין אל רום לבוקעתא, רמת-הגולן
ד"ר בוריס אבן-טוב, מנהל לשכה וטרינרית גליל-גולן, דיווח, כי החל מיום 2023.1.8 אין סימנים קליניים פעילים של מחלת הפה והטלפיים, בעדר בקר לבשר, באיזור בין אל רום לבוקעתא, רמת-הגולן.
המלצה לחסן כנגד מחלת הכלבת באזורי סיכון לכלבת
בהמשך למכתבו של ד"ר תמיר גשן, מנהל השירותים הווטרינריים, לגבי עדכון הגדרת אזורי סיכון למחלת הכלבת לשנת 2023 ,אני ממליץ לכל המשקים שנמצאים באזורי הסיכון לכלבת, לחסן כנגד מחלת הכלבת.חיסון הכלבת יעיל מאוד ויכול להקטין את עוצמת המגבלות על המשק, במקרה שבעל-חיים נגוע נכנס למשק.
הזמנה לקורס יסודות גידול בקר לחלב
הזמנה לקורס ארצי מקוון - יסודות גידול בקר לחלב, פברואר-מרס 2021. הקורס מומלץ לרפתנים שטרם השתלמו בקורס דומה ומעוניינים להתעדכן ולרכוש מיומנויות בתחום גידול עדר הבקר לחלב.
דגשים בממשק האבוס למיצוי פוטנציאל ייצור השומן ברפת החלב
בשנים האחרונות ניכר מחסור עולמי בחמאה, המתבטא במחירה הגבוה . המחסור נובע מהעלייה בביקוש לשומן חלב הן במדינות המתפתחות והן במדינות המפותחות . גם בישראל מורגש החסר בשומן חלב, המתבטא השנה במחסור של כ- 3,000 טון חמאה, המכילה 82% שומן. בעקבותהמחירים העולמיים הגבוהים של החמאה גדל הביקוש לחמאה מייצור מקומי .
הכנת תחמיצים ברפת החלב
שיטות השימור הנפוצות של מזונות גסים הן ע"י החמצה בתנאים אנאירוביים או כהכנת שחת באמצעות דה-הידרצי ה )התייבשות( של הצמח. חלק נרחב מהשימושבמזונות הגסים בישראל נעשה בצורה של תחמיצים.
ממשקים מקצועיים בעבודה מול מרכז מזון חיצוני
חיצוניים. העברת ה"אחריות" בתחום ההזנה לגופים החיצוניים גרמה לפערי ידע בענף בנושא זה. נושאים , כמו איכות המזון הגס, הרכב המנה, ממשק אבוס וכדומ ה , כבר אינם ברורים ומובנים מא ליהם בחלק לא מבוטל מהרפתות.
הזמנה ליום עיון מקוון הזנת בקר סיכום 2020
יום עיון מקוון בנושא הזנת הבקר - צוות תחום הבקר בשה"מ - ביום חמישי, 31 בדצמבר 2020