גורמים המעכבים קבלת תוצאות של ביקורת חלב. מיכאל קוטלר

חברים שלום,
עבודתה התקינה של מחלקת ביקורת חלב תלויה במספר גורמים: מבקרי חלב, לבורנטים, מחלקת אריזה והמובילים.
במצב שגרתי כשהכל מתפקד כשורה, התוצאות מגיעות למשק תוך יומיים עד שלושה מיום הביקורת. מצבים בהם ישנה בעיה באחד הגורמים שהזכרתי לעיל, המערכת כולה יוצאת מאיזון ומתחיל להיווצר עיכוב.
לדוגמא, הגל הראשון של מגפת הקורונה היווה גורם מעכב בקבלת תוצאות. בזמן התפרצות המחלה, המעבדה נאלצה לעבוד בשיטת הקפסולה ואפילו נסגרה לארבעה ימים כתוצאה מכניסת עובדי המעבדה לבידוד.
גם לאחר חזרת העובדים מבידוד, המעבדה פעלה באופן מוגבל, עפ"י הנחיות ותקנות משרד הבריאות ולכן נוצר פיגור בבדיקות המחלבות לתמחור, ארגזי ביקורת חלב נערמו והצטברו בחדר הקירור במעבדה עד אפס מקום בהמתנה להיבדק.
מצב זה אילץ אותי לקחת החלטה לעצור את ביצוע ביקורות חלב בשטח ולשלוח מבקרי חלב לחופשה. זוהי רק דוגמה אחת המתארת מורכבות העניין.
בנוסף ישנם גורמים נוספים לעיכוב, כמו תקלות במכשירי המילקוסקאן, מחסור בכוח אדם וכו'.
אנו עשינו ונמשיך לעשות את מיטב המאמצים כדי לתת לכם את השירות הכי טוב, יעיל ומהיר, למרות המגבלות שהזכרתי.
במקרים דחופים, אני זמין לכם בטלפון או בווטצאפ: 052-3744427.

מיכאל קוטלר, מנהל ביקורת חלב